Vabimo vas, da se udeležite brezplačnih delavnic razvoja novega živilskega izdelka, ki bodo potekale ob sredah oziroma četrtkih, od 4. oktobra do 9. novembra 2023.
Na spletnih delavnicah, ki bodo v letu 2023 potekale pet tednov med oktobrom in novembrom, bomo z uporabo zanimivih metod za razvoj novih živilskih izdelkov iskali rešitve in konkretne ideje o inovativnih rastlinskih mesnih analogih z dodanimi mikrohranili, ki služijo kot nadomestek za (piščančje) meso.
Kdo se lahko prijavi?
Prijavijo se lahko mladi med 18 in 25 let, ki želijo dobiti vpogled v proces inoviranja in razvoja novih živilskih izdelkov ter s svojo kreativnostjo in idejami soustvarjati nove živilske izdelke, namenjene prav njim.
Prav tako k sodelovanju vabimo starše (35 – 55 let) in stare starše (65 in več let), da tudi oni prispevajo svoje poglede in zamisli o rastlinskih mesnih analogih z dodanimi mikrohranili, ki so namenjeni njihovim otrokom in vnukom.
Zakaj se prijaviti?
- edinstvena priložnost, da sodelujete z uspešnim slovenskim živilskimi podjetjem (Perutnino Ptuj) in strokovnjaki ter pridobite znanje o razvoju novih živilskih izdelkov,
- razvijajte svojo ustvarjalnost in delite svoje zamisli o novih živilskih izdelkih,
- postanite še bolj ozaveščeni o zdravju, prehrani in možnostih prehranjevanja,
- spoznajte sovrstnike in strokovnjake ter povejte svoje mnenje,
- kot soustvarjalci idej prispevajte k doseganju višjih družbenih ciljev.
Delavnice so brezplačne, na koncu pa boste vsi udeleženci v zahvalo prejeli tudi privlačne nagrade.
Kje in kdaj bodo potekale delavnice?
Spletne delavnice bodo potekale v oktobru in novembru, preko spletne platforme Zoom.
- Uvodno srečanje: sreda, 4. oktober, ob 17.00 – spoznavanje programa, soudeležencev in izzivov.
- Prvo srečanje: četrtek, 12. oktober, ob 17.00 – kreativne naloge s pomočjo katerih bomo oblikovali persono.
- Drugo srečanje: četrtek, 19. oktober, ob 17.00 – kreativne naloge s pomočjo katerih bomo generirali zamisli za nove živilske izdelke.
- Tretje srečanje: četrtek, 26. oktober, ob 17.00 – oblikovanje predlogov za nove živilske izdelke.
- Zaključno srečanje: četrtek, 9. november, ob 17.00 – predstavitev predlogov za nova živila, zaključna razprava in podelitev nagrad.
Prijava na delavnice
Mladi, stari med 18 in 25 let, se lahko prijavite na povezavi.
Starejši (35+) se lahko prijavite na povezavi.
Prijave zbiramo do 25. 9. 2023. Pohitite, število mest je omejeno!
Za več informacij pišite na: .
Vljudno vabljeni!
Ekipa EIT Food HUB Slovenija, Biotehniška fakulteta v Ljubljani